KA2- Strategic partnership
2014-1-RO01-KA201- 002762
​"De la profesori la facilitatori și moderatori ai unui proces de învățare centrată pe student" curs de formare online pentru profesori și personal
"De la profesori la facilitatori și moderatori ai unui proces de învățare centrată pe student"
Cursul va fi structurat în 4 module, fiecare cu două faze on-line. Modulele sunt construite unul pe altul și conferă competențe în crearea de materiale introductive, ușor de gestionat și practice, care să vină în sprijinul individual al elevilor.
În grupul de participanti au fost achiziționate în comun, pas cu pas, moduri de a trece către noul rol de predare, unelte on-line utile și metode alternative de evaluare, transferate în practica de predare. Cei maximum 15 participanți vor fi ghidați pe durata întregului curs de un moderator experimentat.
Grupul țintă este format din profesori care lucrează deja la clasă de un număr de ani. Cursul pune accentul pe descoperirea în comun și testarea de noi posibilități, instrumente și metode de predare individualizată și analiza lor.
Fiecare dintre cele patru module începe cu o abordare a temei modulelor folosind prezentări multimedia și activități. Intr-o clasă virtuala de învățare pe platforma LMS Moodle urmează un număr de activități on-line (numite "eTivities"), parțial în cooperare, parțial în studiu individual. În centrul fazei online 2 se află transferul și testarea celor învățate în sala de clasă. Punerea în aplicare este documentată și se va reflecta în comun la sfârșitul fiecărui modul - de exemplu într-o -sesiune sincron live-on-line.
PARTICIPÄ‚ LA O SESIUNE
Ian 2015
Curs de formare pentru personal, în Viena.
Apr 2015
Curs de formare pentru profesorii din instituția partneră
Oct 2015
Curs de formare pentru profesori, pe Etwinning.
Modulul 1( predarea și moderarea):
Profesorii ar trebui să devină tot mai mult îndrumatori ai elevilor care învăță autonom. Dar, în sala de clasă, nu pare a fi atât de ușor să se schimbe la rolul necesar al profesorului. Numărul mare de elevi dintr-o clasă și grupurile de învățare foarte eterogene reprezintă mari provocări cu care se confruntă cadrele didactice. Acestea sunt temele pe care se axează Modulul 1, în care rolul fiecărui profesor va fi analizat și pus sub semnul întrebării. Cum poate un profesor să recunoască diferite competențe într-o sală de clasă, să susțină elevii în mod individual și să dea un feedback constructiv - fără a fi tras în jos de propriul mod de gestionare a timpului?
Modulul 2: Analizează, personalizează, integrează
Scopul modulului 2 este de a cunoaște și de a testa metodele de diferențiere și individualizare. Pe lângă proiectarea de activități individualizate de învățare și proiectarea optimă a exercițiilor, vor fi prezentate o serie de metode pentru diferențiere. Vor fi afișate posibilitățile de a proiecta exerciții on-line într-un alt fel. Acestea au fost testate din punct de vedere al elevilor și analizate. Nu în ultimul rând, instrumentul de comunicare "Skype" va fi analizat în ceea ce privește utilizarea sa în sala de clasă.
Module 4: Noi modalități de facilitare și evaluare
De la "feedback-ul instantaneu" până la "testele în două faze" se vor concentra diferite metode de măsurare alternativă a performanței. Pe baza experiențelor acumulate în perioada în care participanți au fost elevi ei înșiși, vor fi discutate avantajele și dezavantajele metodelor tradiționale de măsurare a performanței. Noi posibilități de optimizare au fost căutate și analizate. Apoi, alegerea propriilor metode de măsurare a performanței va fi parțial implementată în faza on-line 2.
Module 3: Proiectează pentru tine și produ în comun!
În modulul 3 participanții vor fi productivi pentru sine - după o scurtă prezentare și testarea unor instrumente web 2.0, care sunt adecvate pentru predarea diferențiată. Sub forma de "miniworkshop-uri" vor fi experimentate, în faza 1 online, instrumente multimedia ca audacity, fotostory și altele. Experiențele și aprecierea fiecarui instrument vor fi verificate pe baza aplicabilității la clasă și rezumate în grupul de discuții. În etapa următoare se regăsește planificarea unei secvențe de predare, utilizând unul dintre instrumentele cunoscute (web 2.0), aflate pe agenda cursului.