top of page

GO! Atheneum Geraardsbergen gazda perfecta pentru o săptămâna in Belgia

GO! Atheneum Geraardsbergen a fost gazda celei de a patra intalniri din proiectul Erasmus+ "21st Century schools", cu nr de referința 2018-1-TR01-KA229-059973_6, finanțat de Comisia Europeana prin programul Erasmus+ . Săptămâna trecută delegații de profesori și elevi din Lituania, România, Grecia, Turcia și Portugalia au ajuns in orășelul cochet si încărcat de istorie, Geraardsbergen.

În cursul săptămânii 3-7 februarie 2020, Geraardsbergse Atheneum a organizat un schimb de elevi de scurta durata, care s-a concentrat pe dezvoltarea educațională și inovarea în diferitele țări europene.

Câțiva elevi din Atheneum au găzduit ca familie gazdă un coleg din una dintre țările europene participante. Programul a fost variat și plin de ateliere pedagogice variate și de excursii culturale.

Luni a avut loc un program interesant de realitate virtuală și de gamificare, alături de un accent general pe instrumentele web și utilizarea calendarului multi-etnic realizat pe Chromebookurile școlii. Ziua a început cu o amuzantă ceremonie de deschidere care a fost consacrată de Geraardsberg Belleman.

Marți, am mers la Bruges unde, pe lângă o plimbare prin centrul istoric, am vizitat și muzeul cartofilor prăjiți și fabrica de bere „Halve Maan”.

Ziua de miercuri a fost dominată de trecut și război cu o vizită la Ypres, la Muzeul Câmpului Flandra și la diverse cimitire. Seara, grupul internațional a participat la „Ultimul mesaj tribut” de la Poarta Menin.

Joi am vizitat primăria Geraardsbergen și am fost primiți de cavalerii Duwyn. A urmat desigur un tur prin Muzeul Manneken Pis. În timp ce elevii explorau orașul, profesorii au participat la un atelier de „codificare”.

La sfârșitul săptămânii, au urmat alte câteva ateliere și astfel s-a încheiat o întâlnire plăcută.

Mulțumim gazdelor noastre de la GO! Atheneum Geraardsbergen pentru schimbul internațional de idei și competențe.

bottom of page