top of page

Scopul general al proiectului "Aventura cu teatru - dramă ca metodă de predare inovatoare" este de a îmbunătăți rezultatele educaÈ›ionale ale studenÈ›ilor È™i de a consolida sprijinul acordat de È™coală în domeniul copiilor È™i tinerilor contemporani. Vrem să dezvoltăm metode care să uÈ™ureze integrarea de către copii a cunoÈ™tinÈ›elor din diferite domenii È™i subiecte.
Scopul intermediar este de a întreprinde o cooperare mai largă între cadrele didactice, precum È™i psihologii È™i pedagogii È™colari. Instrumentele dezvoltate vor fi folosite pentru a lucra cu copiii dislexici pe diferite teme.
Presupunem pe termen lung că introducerea metodei de dramă în lecÈ›ii particulare va afecta pozitiv competenÈ›ele specifice ale elevului È™i va întări poziÈ›ia sa în grup.
1. Utilizarea sistematică a dramei extinde creșterea cunoștințelor (inclusiv: programul prevăzut pentru școala didactică) și dezvoltarea abilităților de a opera această cunoaștere (inclusiv abilitățile creative, deschiderea spre noile experiențe).
2. Aplicarea sistematică a dramei accelerează dezvoltarea aÈ™a-numitei inteligenÈ›e sociale, adică abilitatea de a recunoaÈ™te È™i înÈ›elege stările mentale ale altor persoane, capacitatea de a coopera cu ceilalÈ›i, capacitatea de apărare neagresivă È™i prezentarea publică a propriei poziÈ›ii; abilități legate de participarea la instituÈ›iile democratice: puterea (de exemplu, echipa de conducere), sensibilitatea la "interesul comun" (de exemplu sarcina de grup), responsabilitatea, capacitatea de compromis.
3. Utilizarea sistematică a dramei dă o creÈ™tere a unui sentiment de securitate, optimism È™i încredere în propriile tale abilități. De aceea, fundalul emoÈ›ional al propriei sale lucrări în clasă are un caracter pozitiv.
4. Aplicarea sistematică a dramei măreÈ™te implicarea elevilor în materie de È™coală, în lecÈ›ii de conÈ›inut È™i, de asemenea, sporeÈ™te sentimentul de control asupra propriei dvs. activități la È™coală È™i asupra rezultatelor obÈ›inute: elevul se simte mai mult un "stăpân al soartei sale".
Ca parte a proiectului, anticipăm:
- 3 cursuri pentru 15 cadre didactice;
- vizite de studiu în 6 organizaÈ›ii care utilizează metoda dramă în lucrul cu copiii È™i tinerii din Polonia È™i România.

Rezultate:

bottom of page