Acest proiect a fost creat din necesitatea È™colilor din È™ase țări diferite pentru a oferi partenerilor posibilitatea de a îmbunătăți competenÈ›ele profesorilor care lucrează cu elevi cu nevoi educaÈ›ionale speciale în vârstă de 10-14 ani. Proiectul va dura doi ani.
Unul dintre obiectivele principale ale proiectului este creÈ™terea competenÈ›elor cadrelor didactice prin schimbul de experienÈ›e, metode È™i modalități de lucru cu elevii cu privire la SEN. În plus, proiectul va stimula toÈ›i partenerii să utilizeze instrumentele TIC de comunicare È™i predare, pentru a-È™i îmbunătăți competenÈ›ele în acest domeniu.
Proiectul este dedicat elevilor cu È™anse reduse. Tema proiectului "SEN" a reunit È™coli din România, Suedia, Turcia, Lituania, Grecia È™i Polonia. Vom organiza È™ase evenimente de instruire pentru profesori (ca mobilități pe termen scurt). Subiectul atelierelor:
-Cum să stimulezi stima de sine a unui elev cu CES? ;
-Metode moderne în educaÈ›ie
-iPad ca facilitate pentru studenții cu CES cu seminar despre dislexie;
-Lucrul eficient cu elevii talentaÈ›i - Instruire privind integrarea jocurilor inteligente în sălile de clasă;
-Facilitatori ai unui proces de e-learning bazat pe elev;
-Aplicarea inteligenÈ›ei emoÈ›ionale È™i a empatiei în clasă pentru a îmbunătăți abilitățile sociale È™i învățarea elevilor cu SEN È™i Identificarea È™i gestionarea expresiei emoÈ›ionale a elevilor cu CES în diferite activități.
Avantaje pentru elevi - vor afla: Cum să trăieÈ™ti cu disfuncÈ›ii È™i să nu ai probleme? prin participarea la ateliere. Acesta va fi un eveniment local în fiecare È™coală parteneră. Subiectul va viza: stabilirea unor puncte slabe È™i puternice (analiza SWOT), definirea stilului dvs. de învățare, planificarea studiilor, prioritizarea materialelor È™colare, verificarea progresului în învățare, posibilitatea de a primi sprijin la È™coală, drepturile la È™coală, ajutoarele pentru învățare, aplicaÈ›ii, programe de calculator care facilitează învățarea È™i memorarea materialelor etc. MulÈ›umita atelierelor de lucru vor È™ti cum să facă față disfuncÈ›iilor È™i să obÈ›ină rezultate mai bune.
Produsele finale vor asigura calitatea proiectului, cum ar fi sondajele google, un calendar cu fotografii legate de activitățile noastre de proiect, broÈ™uri despre proiect. Cel mai important produs pentru noi va fi o carte electronică cu scenarii de cursuri didactice pentru elevi cu SEN în vârstă de 10-14 ani prin utilizarea TIC È™i metode inovatoare pentru a activa subiecte selectate în limbile materne ale È™colilor participante la proiect È™i în limba engleză. Planurile de lecÈ›ie È™i elementele proiectului vor fi folosite în cadrul cursurilor didactice pe anumite teme în viitor.
Parteneri:
-Zespol Szkolno-Przedszkolny w Szemudzie, Szemud, Polonia
-Ölyckeskolan, Löberöd, Suedia
-OZEL TEVFIK KUSOGLU ORTAOKULU, Talas / KAYSERÄ°, Turcia
-Kazlu Rudos Saules mokykla, Kazlu Ruda, Lituania
-Special Education Vocational Junior,Trikala, Grecia
CiteÈ™te mai mult în prezentarea proiectului.
Coordonator: Zespol Szkolno-Przedszkolny w Szemudzie
Nr de referinta: 2018-1-PL01-KA229-050705_2