top of page

A doua întâlnire a proiectului "Let' s make SENse of school-how to identify and help studen

În perioada 25-29 martie 2019, s-a desfășurat în Löberöd, Suedia, a doua întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+ "Let' s make SENse of school-how to identify and help students with SEN-Special educational Needs".

Activitățile au debutat în dimineața zilei de 25 martie, la școlile Őlyckeskolan și Harlösaskolan, unde ne-a fost prezentat un scurt istoric urmat de un tur al școlilor în care am avut posibilitatea de a interacționa cu elevii și cadrele didactice. Prima zi s-a încheiat cu o prezentare susținută de catre directorul școlii Őlyckeskolan, Peter Bengtsson, despre strategiile didactice pe care le folosesc în cazul elevilor cu cerințe educaționale speciale.

În a doua zi activitățile au avut loc la primăria din Eslöv. Am participat la un curs care a avut ca temă utilizarea aplicațiilor pe Ipad ca metode educaționale de dezvoltare în conformitate cu cerințele educaționale specifice fiecărui elev. Cu ajutorul IPad-ului am explorat o bibliotecă virtuală, fiind încântați de interacțiunea oferită de versiunea digitală a carților, fapt ce permite o individualizare mai largă a materialelor și o adaptare la stilurile personale de învățare ale elevilor. Cea de-a doua activitate desfășurată acolo a fost una practică cu scopul de a învăța noi metode de a sprijinii elevii cu C.E.S. Metoda prezentată, "Aggression Replacement Training", poate fi utilizată pentru a corecta comportamentul antisocial al elevilor având ca obiective îmbunătățirea abilităților sociale, managementul furiei și oferirea de sprjin moral. Am încheiat ziua cu o vizită la Leksaksmuseum, un muzeu dedicat copilăriei, loc în care pentru câteva minute înconjurați de jucarii, am retrăit bucuria unor copii. Activitățile din următoarele zile au presupus vizitarea altor școli precum: Flyingeskolan, Stenhagskolan și Mottagningenheten, un centru pentru elevii cu dizabilități grave. Am participat la o activitate de inspirare a elevilor cu C.E.S. prin artă, la muzeul de artă modernă din Louisiana și am vizitat una din renumitele atracții turistice din Copenhaga, "Little Mermaid". În ultima zi a întâlnirii a avut loc un workshop susținut la Ystad Studios Visitor Center, unde cu ajutorul programului Stop Motion, am învățat să folosim filmul ca metodă educațională, utilă în formarea abilităților organizatorice, de muncă în echipă și ofertant ca modalitate de exprimare multiplă.

Întalnirea de proiect s-a încheiat cu înmânarea certificatelor de participare.

Următoarea întâlnire va avea loc în luna mai 2019, în școala parteneră din Grecia.

bottom of page