„Ready, Steady, Go!“- reuniune de proiect gazduita de Colegiul Auto Traian Vuia
În săptămâna 18 – 22 martie 2019 Colegiul Auto Traian Vuia, Targu Jiu a gazduit 3 delegatii formate din câte 6 elevi și 2 profesori din Cehia, Grecia și Polonia. Evenimentul a fost posibil mulțumită proiectului Erasmus + VET cu numele „ Ready, Steady, Go!“, și numărul de referință 2018-1-CZ01-KA202-048161.
Proiectul nostru, derulat in colaborare cu Stredni odborna skola a stredni odborne uciliste podnikani a sluzeb, Jablunkov, 1st EPAL of ELEFTHEROUPOL și Powiatowy Zespol Szkol nr 1 im. Generala Jozefa Bema w Pszczynie are ca scop principal o mai buna legatura intre scoli si angajatori si o mai usoara insertie a tinerilor pe piata muncii. Mai mult, obiectivele acestui proiect sunt consolidarea competențelor cheie ale elevilor din domeniul VET în educația și formarea profesională și dezvoltarea lor pentru a obține abilități profesionale de înaltă calitate prin implicarea individuală în construirea karturilor electrice. Obiectivele includ, creșterea cunoștințelor cursanților privind instalarea motoarelor electrice si de tehnologii relevante în vehicule.
Programul a debutat cu un discurs de bun venit al doamnei director Muja Teodora și un scurt moment artistic oferit de elevii din corul CATV.
În săptămâna petrecută în România, cele trei delegații împreună cu elevi și profesori ai Colegiului Auto Traian Vuia au avut activități variate: prezentarea celor 4 școli partenere, jocuri de cunoaștere a numelui și spargerea gheții, inscripționarea logo-ului proiectului pe tricouri, instructaj privind cunoașterea normelor de securitate, prezentarea stadiului de achiziție a Kart-ului de către fiecare partener, studierea Kart-ului nostru, precum și vizite de studiu la Ford Craiova, Institutul de Cercetări Electrotehnice „Remus Răduleț” București și EV Romania-fabrica de conversii autovehicule electrice , Pitești.
Mulțumim pe această cale agenților economici pentru disponibilitatea de a organiza vizitarea atelierelor și halelor, atât elevii noștri cât și cei din școlile partenere au fost extrem de impresionați. Explicațiile oferite de inginerii -ghizi pentru grupul nostru au fost extrem de utile în a afla detalii tehnice despre autovehiculele electrice și cele clasice, precum și competențele solicitate de angajatori.
Dincolo de competențele profesionale dobândite, elevii au avut oportunitatea de a descoperi o altă cultură, o altă civilizație, au avut prilejul de a se exprima în limba engleză, dar și de a asimila noțiuni de bază în limba română.
La final elevii au primit certificatul Europass Mobility, o reală oportunitate de a se integra pe piața muncii din Europa.
În următorul an școlar 18 elevi ai CATV vor participa timp de o săptămână la una dintre reuniunile din Polonia, Cehia sau Grecia.